over ons

Meldpunt Voorkomen Huisuitzettingen en Eropaf!

Het Meldpunt Voorkomen Huisuitzettingen is een initiatief van de stichting Eropaf! Deze stichting wil een versnelling van de kennisuitwisseling tussen theorie en praktijk tot stand brengen. Met een diverse groep professionals willen we bijdragen aan de vernieuwing in het sociale domein.

Eropaf! ontstond in 2007 als een kleine slagvaardige organisatie van vrijwilligers. De stichting op haar beurt kwam voort uit De Vliegende Hollander, een onderdeel van HVO-Querido, de Amsterdamse maatschappelijke opvang, die vanaf 1998 een groot deel van de huisuitzettingen in Amsterdam wist te voorkomen. De Vliegende Hollander werd opgericht om de gaten in de reguliere hulpverlening te dichten.

Doel was om mensen te ondersteunen bij het vinden van de juiste hulp om financiële problemen op te lossen en de oorzaken daarvan aan te pakken. De Eropaf!-methode kenmerkt zich door een outreachende, contactmakende en activerende benadering. Eropaf! wil een versnelling tot brengen in de kennisuitwisseling tussen diverse partijen die zich inzetten voor innovatie in het sociaal werk en in het bijzonder het outreachend werken en denken.

Lees meer over de voorgeschiedenis van Eropaf! en De Vliegende Hollander: Canon voor Sociaal Werk

Meldpunt Voorkomen Huisuitzettingen (2009)

Binnen de stichting Eropaf! kreeg de Vliegende Hollander een concreet vervolg in het landelijk Meldpunt Voorkomen Huisuitzettingen. Bij dit meldpunt bieden onze medewerkers ondersteuning bij het voorkomen van huisuitzettingen wegens schulden. Daarbij maken we contact met woningcorporaties, verhuurders, hulpverleners en overheden om huisuitzettingen te voorkomen.

Zie voor meer informatie: Handreiking Voorkomen Huisuitzettingen

Eropaf! Ondersteuning (2015)

De stichting Eropaf! heeft in 2015 de stichting Eropaf! Ondersteuning opgericht, een platform dat ondersteuning biedt om financiële problemen vroegtijdig weer op orde te krijgen.
Eropaf! Ondersteuning biedt daarnaast ook beschermingsbewind vanuit de Eropaf!-gedachte: zoveel mogelijk de regie bij de cliënt en een zo kort mogelijk beschermingsbewind.

Zie voor meer informatie: Eropaf Ondersteuning

Deel deze pagina:eropafbox_icon

Volg ons:

Aanmelden nieuwsbrief | Sitemap | Algemene voorwaarden | Disclaimer

© Stichting Eropaf! 2017