Een dreigende huisuitzetting zorgt voor veel stress

Lang niet altijd is duidelijk hoe de procedure verloopt en wat nog gedaan kan worden. Dit geldt voor de personen in kwestie, voor de omgeving en voor de betrokken professionals.

Hier beschrijven wij het verloop van de procedure, de rol van schuldhulpverlening en geven wij een overzicht van samenwerkingspartners en nuttige links naar organisaties en of informatie. Het is ook mogelijk om een dreigende huisuitzetting te melden, als het om uzelf gaat, om iemand uit uw netwerk of om een cliënt. In veel gemeenten is dit in eerste instantie niet nodig, omdat er al ondersteuning wordt geboden aan mensen die met een dreigende huisuitzetting te maken krijgen.

Via www.opvangatlas.nl of de website van de NVVK kunt u informatie vinden over lokale ondersteuning bij dreigende huisuitzetting. Ook zal in een aantal gevallen uw verhuurder meer kunnen vertellen over mogelijkheden voor ondersteuning. Als het vinden van hulp niet lukt of u krijgt niet de goede hulp dan kunt u een dreigende huisuitzetting bij ons melden.

Volg ons:
© Stichting Eropaf! 2017